Loman (ja terapian) tarpeessa?

Pistelin poskeeni pussillisen pähkinöitä ja huuhtelin ne alas isolla lasillisella viiniä. Saatan ottaa vielä toisenkin mokoman. Virhehän se luonnollisesti on rentouttavan ja puhdistavan joogatunnin jälkeen, mutta tänään en mieltäni voinut malttaa. Aina ei tarvitse olla niin järkevä.

Heinäkuun ensimmäinen ja lomaa takana runsas viikko, edessä useampi. Helpompaa olisi kai, jos ei olisi, mutta on. V-käyrä hipoo pilviä, työnteko veisi ajatukset paremmille vesille ja lapsetkin lähtivät lomanviettoon isänsä kanssa. En tiedä, mitä tapahtui ja miksi, tai osittain tiedän, mutta lomanaloitus oli painajaismainen. Ei siitä nyt kuitenkaan sen enempää. Sanon vaan, että sukulaiset eivät aina ole parhaita seuralaisvaihtoehtoja Juhannuksen viettoon, etenkään, jos puhutaan kantaperheestä ja sen ikääntyvistä vanhemmista. Mitta vaan nyt tuli täyteen ja on pysynyt täytenä. Ystävänsä voi onneksi valita. 

Sanoista tyhjentynyt arkkunikin kaikuu itseään. Egoni laulaa valitusvirttään ja muistuttaa kaikesta saamattomuudestani monien asioiden suhteen, joistakin tekemättömyyksistä ja ever-lasting-riittämättömyydestä. Se toinen minussa yrittää taistella vastaan, hyväksyä tilanteet sellaisena kuin ne ovat ja riittää ihan itsessään, ja silti egomieleni tuntuu voittavan useammin kuin kerran päivässä. Se kertoo, että kaikki kuulemani on totta ja olen juuri niin mitätön, kuin minun on annettu erään läheisen toimesta jälleen ymmärtää. Kaiken huipuksi Tinder vihjailee, että jo yli 99 miestä tykkää minusta. Helppoahan se on maksumuurin takana hymyillä. Mikä vitsi koko sovellus.

Olen siis loman tarpeessa pienestä vastaanhangoittelustani huolimatta. Elämä tuntuu seisovan paikallaan, kuin sementtiin upotettuna. Vaihtoehtoja lienee jälleen kaksi; Jäädä niille paikoilleen ja hyväksyä tilanne tai ryhtyä synnyttämään muutosta. Harkitsen vakavasti tuota jälkimmäistä vaihtoehtoa, sillä ensimmäinen tappaa meistä kenet tahansa. Niin valkenee pian siis toinen heinäkuuta, maanantai, ja on aika ryhtyä tositoimiin itseni pelastamiseksi. Aloitan viikon kampaajakäynnillä. Alustavat treffit on luvassa alkuviikkoon ja loppuviikoksi tulin juuri sopineeksi keski-ikäisten naisten riekkumisviikonlopun ystäväni kanssa. Ehkäpä tästä taas loma syntyy. 

Kommentit

  1. (Noh, kerro kerro!)

    Älä usko niitä. Kuviteltu mitättämyytesi on vain kaikuja puhujastaan. Ystävät voi tosiaan valita, sukuaan ei. Mutta silloinkin voi valita mitä kuuntelee ja kuinka kauan.

    Sä olet upea. Älä anna kenkään muun muuta väittää.

    Hali ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä se jaksat kannustaa ja vakuuttaa, että asiat eivät ole niin kuin niiden kuulen olevan. Ehkä oletkin oikeassa tai toivottavasti. Kun saat sanaset taas johonkin järjestykseen, kirjoitan lisää. Tiedä, että sinä, Nelina, olet ihana ja jos voisin, rutistaisin sinua pitkään ja hartaasti. Tuollaisia ihmisiä tarvitsevat kaikki! <3

      Poista
  2. (Katsos kun tällaiset ihmiset on näissä jutuissa aina oikeassa ja ne paskaa puhuvat eivät. Kenellä edes ON oikeus arvostella sinua???)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kysyt kyllä varsin keskeisen kysymyksen: Kellä ylipäätään on oikeus arvostella yhtään ketään?

      Lähtökohtaisesti ei kellään, ajattelen, MUTTA: Me ihmiset ollaan juttuinemme kovin keskeneräisiä ja heikkoja ja helposti tullaan mm. arvostelleeksi toista sen vuoksi, etten itse ymmärrä, miksi reagoin niin voimakkaasti tai miksi tuo toisen sanoma ärsyttää niin valtavasti. On helpompaa hyökätä tai arvostella kuin kuunnella viesti ja punnita, mitä se minussa herättää ja ennenkaikkea MIKSI.

      Useinhan meidän reaktiot ovat aika alkukantaisia ja kumpuavat omista keskeneräisyyksistä. Ainakin minulla. Kuinka monta kertaa vaadin ex-miestäni muuttumaan ja arvostelin häntä siitä, tästä ja tuosta, hyväksymättä häntä sellaisena kuin hän on. Ja lopulta oli katsottava kuitenkin peiliin - katson sinne edelleen - nyt kuitenkin jo eri tasolla kuin silloin. Aikoinaan kyse oli omasta epävarmuudestani itseä kohtaan, menettämisen ja yksinjäämisen pelosta, mitkä sitten jouduin kohtaamaan. Sittemmin olen sukeltanut vieläkin syvemmälle ja päässyt pelkoon hyväksytyksitulemisesta. No joo. Vähän nyt deeppiä näin heti aamulla 🙄

      Halit muru ❤️

      Poista

Lähetä kommentti